Módosult a "Biztonságos munkakörülmények, feltételek összefoglalás" című dokumentum (2020.06.22)

2020.06.23.

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2020.06.22-én új, a járványügyi készültséghez kapcsolódó alapvető higiéniás előírások betartásáról szóló utasítást adott ki, ezért a vonatkozó utasítások kivonata – a Biztonságos munkakörülmények, feltételek összefoglalás című dokumentum – is egyszerűsödött. Az új utasítás kivonata – a Biztonságos munkakörülmények, feltételek összefoglalás című dokumentum – a honlapról letölthető.

 

A vasúti vizsgákat úgy kell szervezni és lebonyolítani, hogy a járványügyi készültséghez kapcsolódó alapvető higiéniás előírások maradéktalanul betartásra kerüljenek a vizsgáztatásban érintett összes résztvevő biztonságának és egészségének megóvása érdekében. A vizsgák lebonyolításához a fenti dokumentum elfogadása és alkalmazása, valamint az erről szóló, a vizsgát bejelentő képző/regisztrált szervezetnek a Vasúti Vizsgaközpont / Vasúti Vizsgaszervezési Osztályhoz benyújtott nyilatkozata szükséges. Nyilatkozat hiányában a vizsga nem tartható meg, a vizsgabejelentés elutasításra kerül.

 

A tárgyban korábban leadott általános nyilatkozatokat – az előírások egyszerűsítése okán – továbbra is érvényesnek tekintjük.